KPN zet kniptang in vaste telefonie. Wat verandert er voor uw lift? - Skylift

KPN zet kniptang in vaste telefonie. Wat verandert er voor uw lift?

Opgesloten worden in uw lift; u moet er niet aan denken. Om zo spoedig mogelijk een hulpdienst in te schakelen beschikken veel liften over een spreekluistersysteem. Zodra de alarmknop in de lift enkele seconden wordt ingedrukt belt een spreekluistersysteem naar een voorgeprogrammeerd telefoonnummer en heeft u verbinding met de alarmcentrale. Een prettige gedachte! Doordat KPN in de toekomst stopt met het aanbieden van een aantal diensten, kan het zijn dat uw systeem aan vervanging toe is. We leggen het u graag uit.

Uw spreekluistersysteem dient aangesloten te zijn op een actieve telefoonverbinding, zoals een ISDN, PSTN of GSM verbinding. In de jaren ‘90 was ISDN erg populair door de combinatie van tegelijkertijd bellen, internetten en het gebruik van meerdere telefoonnummers.

Wat verandert er?

De diensten ISDN1/2 en PSTN Meervoudig zullen vanaf september 2019 niet meer door KPN worden aangeboden. Het einde van ISDN 15/20/30 is nog niet vastgesteld, maar wordt geschat op 2021. De traditionele telefoonlijnen met één telefoonnummer (PSTN) blijven voorlopig nog gewoon in de lucht.

Wat zijn de opties?

We adviseren u als eerste om te controleren wat het verbindingstype van uw systeem is, om vervolgens te bekijken welke situatie voor u geldt.

Ik heb een...

GSM verbinding: Uw systeem is toekomstbestendig. U hoeft niets aan te passen.

PSTN Enkelvoudig verbinding: Uw systeem blijft voorlopig normaal functioneren.

PSTN Meervoudig verbinding: Per 1 september 2019 is uw systeem niet meer werkzaam. Ons advies: laat een GSM spreekluistersysteem plaatsen.

ISDN 1 en 2 verbinding: Per 1 september 2019 is uw systeem niet meer werkzaam. Ons advies: laat een GSM spreekluistersysteem plaatsen.

ISDN 15/20/30 verbinding: Tot ten minste 2021 functioneel. Ons advies: op termijn of bij defect een GSM spreekluistersysteem plaatsen.

Advies nodig?

Heeft u vragen over uw lift, uw verbinding of wilt u gewoon even zeker weten dat uw systeem toekomstproof is? SkyLift denkt graag met u mee, ook over de aanschaf van een GSM systeem! Neem gerust contact op via info@skylift.nl, 088 505 15 00 of de contactpersoon in uw regio.

Deel dit bericht