Modernisering liften EWI-gebouw TU Delft - Skylift

Modernisering liften EWI-gebouw TU Delft

Modernisering liften EWI-gebouw TU Delft Delft https://www.tudelft.nl/

Het ruim 90 meter hoge EWI gebouw, met haar roodblauwe kleurstelling en karakteristieke klokken aan de gevels, is een echte blikvanger in Delft. Na de Nieuwe Kerk is ‘gebouw 36’, zoals de toren op de campus bekend staat, het hoogste gebouw van de stad. Na meer dan vijftig jaar dienst was het pand toe aan een grootschalige renovatie. Ook de vijf liften werden niet overgeslagen.

Het gebouw uit 1968 naderde het einde van haar levensduur. In het kader van duurzaamheid koos de TU voor een modernisering, in plaats van nieuwbouw. Van 2020 tot en met 2022 werd daarom iedere verdieping van het EWI gebouw op de schop genomen, waarbij een groot aantal materialen werd hergebruikt.

Liftmodernisering als kers op de taart

Als één van de laatste stappen in deze modernisering werd de 23 etages tellende goederenlift onder handen genomen. SkyLift moderniseerde in 2021 al de eerste vier liften in de toren. Omdat de goederenlift tijdens de gebouwrenovatie een rol als bouwlift voor de ketenpartners vervulde kon deze pas als laatste gemoderniseerd worden.

Giovanni Badalati, productspecialist modernisering bij SkyLift: De liftmodernisering zorgt ervoor dat de TU Delft de komende jaren geniet van vijf comfortabel functionerende liften. We kozen voor uitsluitend de beste universele componenten, waaronder Ziehl-Abegg ZAtop machines, Kollmorgen besturingen en Meiller cabinedeuren.”

De gebouwrenovatie zorgt ervoor dat het EWI gebouw beter en efficiënter benut kan worden. Daarbij horen snelle en slim functionerende liftbesturingen, die de capaciteit aankunnen en de wachttijd op piekmomenten aanzienlijk verlagen.

Duurzame innovaties

In de campusstrategie van TU Delft is duurzaamheid één van de kernpijlers. Vanzelfsprekend kwam dit thema terug in de liftmodernisering. Eén van de belangrijkste uitgangspunten was welke componenten gehandhaafd konden blijven en welke niet. Zo bleven de oorspronkelijke schachtdeuren op hun plaats. Om het energieverbruik omlaag te brengen voorzagen we alle liften van een Revcon Terugleverunit. Hiermee leveren de installaties tot 40% van de gebruikte energie terug aan het net.

Het eindresultaat

Een technisch project uitvoeren in de ‘Champions League van de elektrotechniek’, het was een bijzondere klus die we met veel plezier uitvoerden. Met de vijf gemoderniseerde liften kan de TU Delft haar EWI gebouw slimmer en efficiënter benutten. Daar zijn we trots op.

Deel dit project

Bekijk ook deze projecten

"Door intensief samen te werken weet je wat je aan elkaar hebt" GoedeStede Bekijk project
'SkyLift is een dienstverlenende onderhoudspartij die haar klant centraal stelt.' NSI Kantoor Bekijk project
'‘De bewoners hebben minimale overlast gehad van de werkzaamheden' Stichting Bevordering Bejaardenhuisvesting Soest Bekijk project