Mathijs van Brummelen - Skylift

Mathijs van Brummelen

Wie: Mathijs van Brummelen
Hiervoor werkzaam als: Bedrijfswagenmonteur bij Defensie
Werkt bij SkyLift sinds: 2010
Functie: Moderniseringsmonteur

Na 8 jaar bij Defensie te hebben gewerkt vond ik het tijd om de stap te maken. Dat werd uiteindelijk een stap naar de lifttechniek, omdat het zowel elektrotechnische, mechanische als bouwkundige aspecten heeft. Bij SkyLift kom je overal zoals bij kantoorpanden, ziekenhuizen en woningbouw. Hierdoor kom ik samen met mijn collega onder de mensen en dat vind ik leuk. Samen zijn wij er verantwoordelijk voor om er iets moois van te maken.

Lees het verhaal verder onder de video.


Moderniseringsmonteur bij SkyLift
Als moderniseringsmonteur bij SkyLift kom ik eigenlijk overal. Het leuke daaraan vind ik dat je echt onder de mensen komt. Dat is een groot verschil met mijn vorige baan bij Defensie, daar werkte ik bijna alleen maar op de kazerne. Ook werkte ik bij Defensie volgens een vooraf vastgesteld patroon, maar bij SkyLift heb ik de vrijheid om mijn eigen stempel op de klussen te drukken.

Hier kan ik mijn eigen idee├źn in mijn werk leggen, ik gebruik mijn creativiteit om iets moois te maken. Iedere situatie is anders en ik pak iedere klus aan op de manier zoals die mij het beste lijkt. Zo kan ik trots zijn op het resultaat.

Waarom lifttechniek?
Ik was op zoek naar een baan in de techniek, en kwam bij SkyLift terecht. Het leuke aan werken in de lifttechniek is de variatie in het werk. In mijn werk houd ik me bezig met elektrotechniek, mechanica en het verrichten van bouwkundige aanpassingen. Zo ben ik de ene dag een hefmotor aan het vervangen en ben ik vooral bezig met ijzerwerk en mechaniek. Bij andere klussen moet ik een besturingssysteem vervangen en dan ben ik aan het werk met elektriciteit, een processor en frequentieregelaar. Dan stel ik eigenlijk het brein van de lift in. Op andere dagen vervang ik de draaideuren van hele oude liften door automatische deuren. Het geeft voldoening om te zien dat mensen hier blij mee zijn en dat het hun leefcomfort vergroot.

Waarom SkyLift
Toen ik begon bij SkyLift wist ik nog niet zoveel van lifttechniek. Daarom ben ik de eerste twee jaar ingewerkt door een hoofdmonteur om zo alles van het vak te leren. Nu leer ik de fijne kneepjes van het vak aan nieuwe monteurs.

Bij SkyLift krijg je veel vrijheid en daarmee ook heel veel verantwoordelijkheid. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en invulling. Er zijn korte lijnen en als er iets geregeld moet worden denkt iedereen mee en komen we snel tot een goede oplossing.

Deel dit bericht

Lees ook deze verhalen

Haron Touzani

Hiervoor werkzaam als: Monteur in de parkeerautomatenbranche
Werkt bij SkyLift sinds: 2017
Functie: Servicemonteur

Lees verder